Vepřový bok bez kosti nakrájejte na stejnoměrné větší kostky. Pokud má kůži, pak ji ostrým nožem nakrájejte ……
Květák očistěte a rozeberte na menší růžice. Krátce ho povařte v osolené vodě s muškátovým květem. ……
Jihočeské máslo rozpusťte a nechte v něm lehce zkaramelizovat cukr, po zchladnutí přimíchejte mléko a 2/3 ……
Polentu uvařte v mléce s máslem, grilovacím kořením, zázvorem a solí na hustou kaši. Tu rozetřete na vymaštěný ……
Den předem namočte hrách, nechte ho nabobtnat a následující den hrách vařte v rybím vývaru nebo v čisté ……
Bílé a máslové fazole namočte den dopředu. Namáčecí vodu druhý den slijte a luštěniny vařte každou ……
Část jahod (polovinu) rozsekejte spolu s mátou a promačkejte s cukrem. Doplňte je jahodovým sirupem a vložte ……
Ječné kroupy vařte pozvolna v osolené vodě, až změknou. Na pánvi rozškvařte slaninu nakrájenou na drobné ……
Pstruhy prořízněte uvnitř podél páteře až ke hřbetu a důkladně je nasolte včetně kůže a nechte v chladu ……
Kuřecí maso nasekejte nebo jemně semelte a potom vymíchejte spolu se smetanou, solí a provensálskýmkořením ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři díly a každý z nich rozválejte na tenký plát s tím, ……
Z mouky, cukru, másla, vanilky, citronové kůry a vajec uhněťte pevné těsto. To nechte v lednici zabalené ……
V dostatečně osolené vodě uvařte těstoviny, vařené propláchněte a nechte okapat. Formu nebo formičky vymažte ……
Čočku propláchněte a nechte hodinu namočenou ve studené vodě (může být i déle). Poté namáčecí vodu ……
Nejprve na pánvi a troše tuku krátce osmahněte cibuli, pak přidejte nakrájenou paprikovou klobásu a nakonec ……
V troubě nebo přímo nad grilem nejprve papriky krátce a intenzivně opečte. Vůbec nevadí, když jim naskákají ……
Z mléka, vajec a mouky vyšlehejte hladké, řídké těsto a nechte ho čtvrt hodinu odstát. Poté z něho ……
Cukr rozvařte v troše teplé vody. Většinu ostružin rozmačkejte a kratičce zavařte ve vodě s cukrem, pak přikapejte ……
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky. Cukr, ocet a sůl krátce svařte, přičemž ……
Stejnoměrná, dobře vyzrálá ale stále pevná rajčata seřízněte na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vypichovátkem ……
Z mléka a instantní jíšky uvařte hustější omáčku. Ochuťte ji muškátovým květem a trochou provensálského ……
Hlávkový salát pečlivě omyjte a nechte okapat a poté ho rozdělte na talíře. Doplňte ho omeletkamiupečenými ……
Krůtí maso nakrájejte na stejnoměrné větší kousky, dobře ho osolte a promněte s provensálskýmkořením. ……
Z mouky, tuku, cukru, vajec a prášku do pečiva vymíchejte těsto. Rozválejte jej a vložtedo vymaštěného ……
Játra očistěte a nakrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky. Poté je okořeňte kari kořeníma zázvorem ……
Uvařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte a smíchejte se strouhanými okurkami, osoltea ochuťte kořením, nálevem ……
Na hrubší kusy pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule počne opékat přidejte česnek ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny, tvaroh povolte mlékem, přidejtedo něho sůl, ……
Nejlépe den dopředu vepřové kotlety důkladně osolte a pokmínujte a následně potřete bílým jogurtem. ……