Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky. Cukr, ocet a sůl krátce svařte, přičemž ……
Stejnoměrná, dobře vyzrálá ale stále pevná rajčata seřízněte na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vypichovátkem ……
Z mléka a instantní jíšky uvařte hustější omáčku. Ochuťte ji muškátovým květem a trochou provensálského ……
Hlávkový salát pečlivě omyjte a nechte okapat a poté ho rozdělte na talíře. Doplňte ho omeletkamiupečenými ……
Krůtí maso nakrájejte na stejnoměrné větší kousky, dobře ho osolte a promněte s provensálskýmkořením. ……
Z mouky, tuku, cukru, vajec a prášku do pečiva vymíchejte těsto. Rozválejte jej a vložtedo vymaštěného ……
Játra očistěte a nakrájejte na stejnoměrné nudličky nebo kostky. Poté je okořeňte kari kořeníma zázvorem ……
Uvařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte a smíchejte se strouhanými okurkami, osoltea ochuťte kořením, nálevem ……
Na hrubší kusy pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule počne opékat přidejte česnek ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny, tvaroh povolte mlékem, přidejtedo něho sůl, ……
Nejlépe den dopředu vepřové kotlety důkladně osolte a pokmínujte a následně potřete bílým jogurtem. ……
Listovou zeleninu dobře opláchněte a nechte okapat v sítu. Z oleje, octa a soli vyšlehejte dresink,přidejte ……
Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji restovat do kastrolu na olej. Když se začne opékat, přidejte česnek a vzápětí ……
Kuřecí prsa nakrájejte na stejnoměrné plátky, osolte je a potřete olejem a nechte hodinkuodležet. ……
Bulgur je rozdrcená pšenice a stačí ho jen zalít vroucí osolenou vodou, minutu nebo dvě povařita pak nechat ……
Filátka z ryb upravte tak, aby vám vznikly přibližně stejně dlouhé a silné řezy. Okrojky přesekejtea ……
Nejprve jáhly spařte opakovaně vroucí vodou a následně propláchněte. Poté je vložte do mléka, osolte, a vařte ……
Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacetminut ……
Kuřecí stehno částečně vykostěte. Ze spodní strany ho podél kosti nařízněte a šetrně vyjmětekost, případně ……
Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na drobné kousky. Na sádle je potom osmahněte, přidejte kmín a sůl. ……
Špenátové listy propláchněte studenou a poté spařte vroucí vodou. Posekejte je a duste krátcena ……
Rybí mlíčí zvolna vařte v silném vývaru z rybích odřezků nebo zeleninovém vývaru. Vařenévyjměte ……
Vepřové a uzené maso semelte nebo rozsekejte ve strojku spolu se smetanou, prolisovaným česnekem,solí a trochou ……
Ze surovin na těsto vymíchejte hladkou řídkou hmotu, nechte ji chvilku odpočinout a upečte na pánvi tenké palačinky. ……
Těstoviny uvařte podle návodu tak, aby zůstaly uprostřed ještě pevné. Na pánvi nebo kastrůlkuosmahněte nejprve ……
Předem si uvařte klasický hovězí guláš. Dbejte na to, aby se dobře opekla cibule dohněda a mletou papriku jen kratičce ……
Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kostičkya dáme restovat na rozpálené sádlo do většího hrnce.Cibule musí být ……
Maso si uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a 4 stroužky česneku, ideálně den do předu.Fleky ……
Mléko dáme do rendlíku a zahřejeme tak, aby bylo vlažné.Přidáme rozmačkané máslo, rozdrolené droždí, polovinu ……