Omyté jahody z větší části nakrájejte na drobné kousky a smíchejte je s moučkovým cukrem, aby pustily ……
Mléko zahřejeme na tělesnou teplotu, přidáme lžičku cukru, droždí, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek.Do ……
Do teplého mléka rozmíchejte droždí, trochu mouky, cukru a vzniklý kvásek nechte přikrytý vzejít. Do majonézy ……
Z teplého mléka, droždí, cukru, soli a hrstky mouky vymíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Máslo rozehřejte ……
Vyjma ořechů promíchejte všechny ostatní suroviny do hutného, stejnorodého těsta. To nechte v lednici důkladně ……
Cukr, vejce, med a rozměklé máslo vyšlehejte do pěny, přidejte překrájenou pomerančovou kůru a Tuzemák(rum). ……
Do jablečného džusu vmíchejte med a želatinu a zvolna vše zahřejte, aby se želatina rozpustila. Ovoce nakrájejte ……
Dobře vychlazené listové těsto rozválejte na tenký plát, ten osolte bylinkovou solí a složte na třetinyv obou ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte ……
Do smetany zašlehejte vejce, strouhaný kokos a skořicový cukr a následně pak mouku, sůl (špetku) a škrobovou ……
Před samotným vařením je nutné jáhly důkladně (opakovaně) propláchnout horkou vodou. Teprve potom jáhly vařte ……
Hrušky očistěte a oloupejte, případně z některých vykrojte nejprve stejnoměrné plátky na dekoraci dezertu. ……
Očištěné houby nakrájejte na drobné kousky či plátky a na oleji či sádle je osmahněte, pak osolte, ochuťte ……
Z jednoho základního těsta vytvoříte čtyři zajímavé sušenky s výraznou chutí. Vejce a žloutky třete nebo ……
Z mouky, vloček, vajec, cukru, mléka a dalších přísad zamíchejte těsto, to rozetřete na pomaštěný nebo pečicím ……
Jihočeské máslo rozpusťte a nechte v něm lehce zkaramelizovat cukr, po zchladnutí přimíchejte mléko a 2/3 ……
Bílé a máslové fazole namočte den dopředu. Namáčecí vodu druhý den slijte a luštěniny vařte každou ……
Část jahod (polovinu) rozsekejte spolu s mátou a promačkejte s cukrem. Doplňte je jahodovým sirupem a vložte ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři díly a každý z nich rozválejte na tenký plát s tím, ……
Z mouky, cukru, másla, vanilky, citronové kůry a vajec uhněťte pevné těsto. To nechte v lednici zabalené ……
Cukr rozvařte v troše teplé vody. Většinu ostružin rozmačkejte a kratičce zavařte ve vodě s cukrem, pak přikapejte ……
Z mouky, tuku, cukru, vajec a prášku do pečiva vymíchejte těsto. Rozválejte jej a vložtedo vymaštěného ……
Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny, tvaroh povolte mlékem, přidejtedo něho sůl, ……
Nejprve jáhly spařte opakovaně vroucí vodou a následně propláchněte. Poté je vložte do mléka, osolte, a vařte ……
Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacetminut ……
Mléko dáme do rendlíku a zahřejeme tak, aby bylo vlažné.Přidáme rozmačkané máslo, rozdrolené droždí, polovinu ……
Rýži důkladně propláchneme v horké vodě a dáme do hrnce.Přidáme mléko, smetanu, 30 g cukru, špetku ……
Do tvarohu přimícháme 2 lžíce cukru a dáme stranou.Zbytek cukru smícháme s moukou, solí a práškem do pečiva.Za ……