Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Zeleninové špalíky s tvarohovým dipem

10 minut
Dětská jídla,Předkrmy a lehká jídla,

Seznam přísad

Tvarohový dip (omáčka k namáčení)

asi 130 ml měkký tvaroh
2 kostka lučina
3 lžíce zakysaná smetana
1 až 3 stroužek česnek (pro děti méně)
  sůl
  mletý pepř

Zeleninové špalíky

  zelenina podle chuti - např. mrkev, okurka, řapíkatý celer, barevné papriky apod.

Postup přípravy

Měkký tvaroh rozmícháme s lučinou a zakysanou smetanou. Ochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Vše pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. Mezitím si omyjeme a oloupeme vybranou zeleninu a nakrájíme ji na úzké tenké tyčinky – špalíky. Takto připravené špalíky máčíme do vychlazeného dipu. Jako přílohu můžeme ještě servírovat čerstvé pečivo nebo třeba pufované chlebíčky jako zdravější variantu.

Poznámka: Tato svačinka je také vhodná jako zdravé jídlo pro děti – v tom případě dáváme však méně česneku, soli i pepře.