Patizon oloupeme a nakrájíme na plátky silné maximálně 1 cm. Plátky patizonů osolíme a potřeme prolisovaným…
1 menší dýně, 2 mrkve, svazek jarní cibulky, trošku olivového oleje, cca 350 g vařené rýže, 150 g tvrdého sýra,…
1 máslová dýně, 100 g quinoi, 2 ks rajčat, 1 cibule, sýr akawi, bylinky dle chuti, olivový olej, sůl, pepř…
1 větší patizon (popř. více menších), 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 starší rohlík, 3 stroužky česneku,…
1 kg moučnaté dýně, sůl, 3 stroužky česneku, 300 ml mléka, máslo, strouhaný muškátový oříšek…
2 velké batáty, kousek másla, 4 stroužky česneku, sůl a trochu citrónové šťávy …
Květák uvaříme ve slané vodě doměkka (asi 8 minut) a dáme okapat. Na másle si mezitím zpěníme nakrájenou…
Ze zelných listů seřízneme naplocho silnější žebra a polijeme je vařicí vodou se solí a octem. Listy…
Z mouky, vajec a vody si uděláme řidší těsto. To osolíme a přidáme do něj drcený kmín. Čerstvé zelí…
1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet…
Zkusili jste už někdy čínské jarní závitky? Je to skutečně lahoda. A co takhle zkusit ještě o něco…
3 hlávky zelí, sůl, kmín a dle chuti: jablka, křen, řepa, mrkev…
1 středně velký květák, sůl, kmín, 200 g uzeného tvrdého sýra, 5 lžic strouhanky, 5 lžic hladké mouky, pepř,…
Brokolici i květák omyjeme a odstraníme košťály. Rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené…
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na zhruba 1 cm silná kolečka. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.…
500 g růžičkové kapusty, 300 g kvalitní šunky (např. od kosti), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového…
800 g zeleniny (např. mrkev, lilek, cuketa, fazolky, brokolice, paprika, brambory…), olej na smažení Těstíčko…
Fazolky jsou snadné na přípravu, skvěle chutnají a slouží jako přírodní čisticí kartáč pro vaše střeva.…
Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na poloviny až čtvrtiny. Vložíme do pekáčku, přes zeleninu přelijeme…
Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového…
1 hrnek bílé quinoi, 2 hrnky vody, 4 lžíce olivového oleje, 1 žlutá nebo červená cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá…
200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího…
300 g kysaného zelí, 300 g hladké mouky, 1 hrst překrájených škvarků, 100 g vepřového sádla, 1 vejce, sůl, kmín,…
1 brokolice, 7 lžic hladké mouky, 2 vejce, 150 g eidam, sůl, pepř, strouhanka na obalení, řepkový olej na smažení…
asi 14 větších ředkviček, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pár snítek čerstvého…
Do předem uvařené čočky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Přidáme vejce a prolisovaný česnek…
250 g čočky, 2 mrkve, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, majoránka, pepř, sůl,…
Rýži uvaříme a smícháme jí s vařenou mrkví, sýrem Akawi. Na oleji si osmažíme cibulku a přidáme nadrobno…
2 červené papriky, 2 zelené papriky, 2 oranžové papriky, 1 malá zelená cuketa, 1 menší lilek, 10 malých cibulek,…
4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek…