Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Zelené fazolky na smetaně

30 minut
Zeleninová jídla

Seznam přísad

700 g zelené fazolky
  sůl
3 lžíce máslo
3 lžička polohrubá mouka
2 ks středně velká cibule
1 šálek kysaná smetana
1/2 lžička mletá paprika

Postup přípravy

Propláchnuté fazolky zbavíme dlouhých vláken a nakrájíme nebo nalámeme na dílky. Vložíme je do kastrolu s vroucí, mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Nálev scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme do ní nakrájenou, mírně osmahnutou cibuli, zalijeme částí nálevu, rozšleháme a dobře povaříme. Potom do ní vlijeme smetanu rozkvedlanou se lžičkou mouky, vložíme fazolky, ochutíme paprikou a prohřejeme. Podáváme například s hovězím masem a vařenými brambory.