SOUTĚŽ

Recepty / Zavařování a nakládání

Videorecepty

Další recepty

Nakládané pikantní tvarůžky
Zavařování a nakládání

Nakládané pikantní tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku…

Číst dále >

Pikantní utopenci
Zavařování a nakládání

Pikantní utopenci

15 špekáčků, 15 lžiček dijonské hořčice, 15 kyselých okurek, 15 malých naložených chilli papriček (popř. 1 červená…

Číst dále >

Domácí bazalkové pesto
Zavařování a nakládání

Domácí bazalkové pesto

2 svazky čerstvé bazalky, 4 stroužky česneku, 1 lžíce piniových oříšků (můžeme použít také slunečnicová…

Číst dále >

Domácí maggi z libečku
Zavařování a nakládání

Domácí maggi z libečku

4 hrsti čerstvého libečku (stonky i listy), 2 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje a 1/2 citronu (nejlépe…

Číst dále >

Cibulová marmeláda
Zavařování a nakládání

Cibulová marmeláda

1 kg cibule, 100 g másla, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 kuličky černého pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové…

Číst dále >

Borůvkový džem
Zavařování a nakládání

Borůvkový džem

1 kg borůvek, 1 želírovací cukr (např. Dr. Oetker Extra 2:1), 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce tuzemáku…

Číst dále >

Rybíz jako brusinky
Zavařování a nakládání

Rybíz jako brusinky

2 kg rybízu (nemusí být jen červený, může být červený + černý rybíz dohromady), 2 lžíce mleté skořice, 2 lžíce…

Číst dále >

Ostružinový džem
Zavařování a nakládání

Ostružinový džem

Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky…

Číst dále >

Levandulový med
Zavařování a nakládání

Levandulový med

Rozemleté levandulové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pokrájené citrony s celou skořicí a necháme…

Číst dále >

Rychlý malinový džem s chia semínky
Dětská jídla

Rychlý malinový džem s chia semínky

asi 1 hrnek čerstvých malin, 2 lžíce chia semínek, šťáva z 1/2 citronu, 2 až 4 lžíce tekutého medu…

Číst dále >

Nakládané okurky
Zavařování a nakládání

Nakládané okurky

Pečlivě omyté okurky proložené květy kopru naskládáme do sklenic. Poté si připravíme ze všech zbylých ingrediencí…

Číst dále >

Švestky ve vlastní šťávě
Zavařování a nakládání

Švestky ve vlastní šťávě

Zralé švestky opláchneme, rozpůlíme a vyjmeme z nich pecky. Naskládáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme…

Číst dále >

Domácí pečený čaj s tuzemákem
Zavařování a nakládání

Domácí pečený čaj s tuzemákem

2 kg ovoce, 3 kousky celé skořice, 3 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, šťáva z 2 citronů (z 1 bio citronu…

Číst dále >

Švestková povidla z trouby
Zavařování a nakládání

Švestková povidla z trouby

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 500 g krupicového cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 8 lžic…

Číst dále >

Houby naložené v octě
Houby

Houby naložené v octě

Houby očistíme a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Do hrnce dáme vodu a do ní přidáme sůl, kuličky…

Číst dále >

Houby v octě
Houby

Houby v octě

1 kg mladých hub (různé jedlé druhy), 2 středně velké mrkve, 1 cibule, můžeme přidat česnek, feferonky, papriku…

Číst dále >

Houby naložené v oleji
Zavařování a nakládání

Houby naložené v oleji

1 kg pevných hub (lišky, malé hříbky apod.), sůl, kmín drcený nebo hrubě mletý, hrubě mletý pepř, celý kmín,…

Číst dále >