Vepřová kotleta a hranolky na grilu
50 minut
Grilované pochoutky,Přílohy,Vepřové maso,
Seznam přísad
Kotlety v marinádě
4 ks |
vepřová kotleta |
|
sůl |
|
pepř mletý |
1 dl |
bílé víno |
1 lžíce |
tekutý med |
1 lžíce |
sojová omáčka |
6 lžíce |
olivový olej |
1 lžíce |
hořčice |
3 stroužek |
česnek |
1 lžíce |
nasekaná petrželka (popř. pažitka, jarní cibulka) |
Bramborové hranolky
4 ks |
velký brambor |
|
sůl |
4 lžíce |
olivový olej |
Postup přípravy
Vepřové kotlety lehce naklepeme, trošku osolíme a opepříme. V předvečer grilování si je naložíme do marinády. Tu uděláme následovně: Bílé víno promícháme s medem, sojovou omáčkou a olivovým olejem. Přidáme hořčici, prolisovaný česnek a nasekanou zelenou petrželku (či jiné zelené bylinky). V této marinádě necháme kotlety odležet do druhého dne. Druhý den si nejprve připravíme hranolky: Pečlivě omyté brambory (loupat je nemusíme) nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm. Rozložíme je na grilovací misku z alobalu (s otvory), osolíme a překapeme olivovým olejem. Nyní si na gril vyskládáme naložené maso a grilujeme ho z obou stran dozlatova (z každé strany 8 až 10 minut – podle síly plátku). Na závěr či v průběhu grilování masa si na gril položíme i misku s hranolkami a ty grilujeme po dobu asi 15 minut – v průběhu času je otočíme/nadhodíme. Opečené kotletky podáváme s hotovými hranolkami a čerstvou zeleninou.