Velikonoční nádivka

90 minut
Předkrmy a lehká jídla,Velikonoční pokrmy,

Seznam přísad

10 ks rohlík
300 ml mléko
2 ks vejce
400 g uzené libové maso
2 až 4 hrsti čerstvé mladé kopřivy
  sůl
  pepř
  sádlo (na vymazání pekáče)
2 lžíce sádlo (do nádivky)
trochu  strouhaný muškátový oříšek
1 ks kypřicí prášek do pečiva

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozšlehejte vejce s pepřem a muškátovým oříškem. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem. Necháme je zhruba 10 minut nasát. Ke vzniklé směsi přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a posekané čerstvé kopřivy. Důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a přidáme lžíci sádla. Přisypeme prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Pekáček si vymažeme sádlem a vložíme do něj hotovou směs na nádivku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba půl hodiny.

Náš tip: Místo uzeného masa můžete přidat například kuřecí, králičí nebo jehněčí maso.