Italská klasika upravená i pro vegetariány. Jsme si ovšem jisti, že si i zapřisáhlí milovníci masa pochutnají!…
1 cibule, 2 chilli papričky, 1 lžíce zelené kari pasty, 4 lžíce olivového oleje (na cibuli a chilli papričky),…
Veku či chléb si nakrájíme na kostičky a na másle je dozlatova opražíme. Zbylé máslo rozpustíme v hrnci,…
800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského…
8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety,…
4 brambory, 1 lžíce másla, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sterilovaný hrášek s karotkou, chilli paprička, trochu…
Vepřový bok nakrájíme na špalíky velké cca 15×15 cm a horní kůži nařízneme tak, aby nám vnikla na kůži…
650 g brambor, 2 červené cibule, 1/2 salátové okurky, 1 kelímek zakysané smetany Ranko, vinný ocet, cukr, sůl, mletý…
Těsto na palačinkový wrap: Nejdříve si v 1/2 mléka rozkvrdláme mouku, vejce a sůl. Poté přidáme i druhou…
Masové kuličky: 1/2 kg směsi mletého vepřového a hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 středně velká cibule,…
4 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 6 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 a 1/2 dl bílého vína, 1 a 1/2…
6 až 8 silnějších plátků staršího tmavého chleba, 500 ml piva, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce…
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou…
Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům,…
4 plátky toustového chleba, 1 menší červená cibule, 1 rajče, 1 lučina, 1 až 2 lžíce bílého jogurtu, 4 listy…
Noky: Neoloupané brambory dáme vařit. Uvařené zcedíme, oloupeme a ještě horké rozšťoucháme šťouchadlem.…
Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně,…
300 g lososa (filety), sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 2 mrkve, 150 g řapíkatého celeru, kousek…
300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře,…
Dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek se semínky a dýni omyjeme. Její dužinu nakrájíme na menší kostky a ty…
Pokud jste milovníky mexické kuchyně, jistě znáte typické mexické jídlo a to- kuřecí qusadillu. Vyzkoušejte…
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená…
6 starších housek, 1 dl mléka, 50 g másla, 200 g lučiny, 1 vejce, 40 g hrubé mouky, 1 lžíce sekané zelené petrželky,…
Na másle si dozlatova osmažíme cibulku a přidáme k ní nakrájené brambory a květák. Posypeme solí, pepřem…
Tradiční masový koláč (Shepherd’s Pie) se v Anglii sice dělá z jehněčího masa, ale můžeme použít…
Irish stew je tradiční irský pokrm, který si zakládá především na kvalitě surovin. A kdy jindy si ho doma…
Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku, přidáme vejce a studenou vodu. Ručně šleháme, dokud nám nevznikne…