700 g | nové malé brambory |
1/2 ks | šťáva z citronu |
4 lžíce | olivový olej |
100 g | máslo |
sůl | |
svazek | čerstvé bylinky (např. tymián, pažitka, petrželka, kopr...) |
Brambory očistíme (škrábat nemusíme) a dáme vařit – nejlepší je to v páře, ale můžeme je dát klasicky do vody. Mezitím si do větší mísy vymačkáme citronovou šťávu a přidáme do ní olivový olej, rozpuštěné máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky. Řádně promícháme. Přidáme i uvařené brambory, již jen jemně promícháme a necháme je nasáknout a obalit bylinkovou směsí. Podáváme k masu, pečené zelenině nebo rybám.
Poznámka: Vyzkoušejte tyto brambory s našimi grilovanými makrelami – recept na ně naleznete ZDE