Vafle s ovocem

Seznam přísad

Vafle

250 g hladká mouka
2 ks vejce
1/2 lžička sůl
1/5 lžíce krupicový cukr
1 ks vanilkový cukr
1/2 balíček prášek do pečiva
8 lžíce olej
150 ml mléko

Na ozdobu

  ovoce podle chuti (např. jahody a borůvky) - čerstvé či mražené

Postup přípravy

Ve větší míse si smícháme prosátou hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej a mléko. Vše šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto plníme do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Vafle poklademe oblíbeným ovocem (v případě mraženého ovoce jej necháme nejprve povolit) a přelijeme tekutým medem či javorovým sirupem. Ihned podáváme.