Tvarohové knedlíčky – cca 4 porce
250 g měkkého tvarohu Ranko
75 g hrubé mouky Klasik
125 g vánočky zbavené kůrky, nakrájené na malé kostky
50 g změklého másla Ranko
50 g cukru krupice
1 žloutek
sůl
Na dekoraci
strouhaný perník
vanilkový cukr
meduňka
Postup:
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme přikryté potravinářskou fólií cca 30 minut v chladu odležet. Poté z něj tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v páře nebo ve vodě cca 5 minut. Ještě horké knedlíčky následně vyválíme ve strouhaném perníku s vanilkovým cukrem a můžeme je podávat společně s jahodovým tartarem a s čerstvou meduňkou.
Jahodový tartar
čerstvé jahody
limetka
med
meduňka
Postup:
Jahody nakrájíme na kostky a vložíme je do mísy. K jahodám přidáme marinádu z medu, limetkové kůry a limetkové šťávy. Směs opatrně promícháme a na závěr přidáme pár lístků meduňky natrhaných nadrobno. Tartar podáváme společně z knedlíčky.