Tvarohovo – perníkové knedlíčky s jahodovým tartarem



Tvarohové knedlíčky – cca 4 porce

  • 250 g měkkého tvarohu Ranko

  • 75 g hrubé mouky Klasik

  • 125 g vánočky zbavené kůrky, nakrájené na malé kostky

  • 50 g změklého másla Ranko

  • 50 g cukru krupice

  • 1 žloutek

  • sůl

Na dekoraci

  • strouhaný perník

  • vanilkový cukr

  • meduňka

Postup:

Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme přikryté potravinářskou fólií cca 30 minut v chladu odležet. Poté z něj tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v páře nebo ve vodě cca 5 minut. Ještě horké knedlíčky následně vyválíme ve strouhaném perníku s vanilkovým cukrem a můžeme je podávat společně s jahodovým tartarem a s čerstvou meduňkou.

Jahodový tartar

  • čerstvé jahody

  • limetka

  • med

  • meduňka

Postup:

Jahody nakrájíme na kostky a vložíme je do mísy. K jahodám přidáme marinádu z medu, limetkové kůry a limetkové šťávy. Směs opatrně promícháme a na závěr přidáme pár lístků meduňky natrhaných nadrobno. Tartar podáváme společně z knedlíčky.