Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Teplý salát z červené čočky

47 minut
Luštěniny,Předkrmy a lehká jídla,

Seznam přísad

2 hrnek červená čočka
3 hrnek zeleninový vývar
1 ks cibule
3 ks rajče
1 až 2 lžička dijonská hořčice (nebo plnotučná)
2 ks paprika (zelená, žlutá, červená)
  petrželka
  sůl
  pepř
  olivový olej
  citron na dochucení

Postup přípravy

Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme jí dozlatova na olivovém oleji. Přidáme čočku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme zhruba 20 minut než je čočka uvařená. Poté přidáme nakrájená rajčata a papriky. Vše smícháme dohromady a ochutíme lžičkou hořčice, solí a pepřem. Nakonec do salátu přimícháme nadrobno nakrájenou petrželku. Celý salát dle libosti dochutíme citronem. Podáváme jako lehký předkrm, nebo jako přílohu k masu.