Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Telecí medailonky na zelenině

40 minut
Hovězí maso

Seznam přísad

8 ks malé telecí medailonky (nejlepší jsou ze špičky svíčkové)
  hrubě mletý pepř
1/2 ks lilek
1/2 ks zelená cuketa
1 ks žlutá paprika
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks červená cibule
2 ks rajče
4 lžíce olivový olej
  máslo
  sůl
2 stružek česnek
 trochu cibulová marmeláda
  čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián...)

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme a po obou stranách opepříme. Lilek a cuketu nakrájíme na plátky a osolíme je, aby pustily přebytečnou vodu. Poté tyto plátky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak nakrájíme i všechny očištěné papriky, oloupanou cibuli a rajčata. Nyní si v kastrolu na olivovém oleji spolu s máslem opečeme telecí medailonky – z každé strany po dobu zhruba 2 minut. Poté je vyjmeme, osolíme a necháme v teple (např. ve vyhřáté troubě) odpočívat. Do kastrolu po mase vhodíme nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli lilek a cukety a na konec přihodíme i rajčata a nasekaný česnek. Za stálého míchání vše opékáme a dusíme asi 15 minut. (Zelenina musí být měkká, ale nesmí z ní být kaše! Šťáva ze zeleniny by se měla vyvařit a zelenina na závěr jemně opéct.) Hotovou opečenou zeleninu dáme na talíře, přendáme na ní odleželé horké telecí medailonky a završíme troškou cibulové marmelády. Ozdobíme podle možností čerstvými bylinkami a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme servírovat např. čerstvý chléb nebo pečivo.