SOUTĚŽ

Tatarák z tuňáka

20 minut
Ryby a mořské plody

Seznam přísad

400 g tuňák
1 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
  sůl
  čerstvě mletý pepř
2 lžíce sezamová semínka(směs bílých a tmavých)
  list zeleného salátu na ozdobu
  plátek citronu na ozdobu

Postup přípravy

Maso tuňáka nasekáme na malé kousky. V misce si smícháme hořčici, olivový olej a citronovou šťávu a směs dochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nasekaného tuňáka a vše dobře smícháme. Do naolejovaného tvořítka dáme vrstvu směsi a vyklepneme na talíř. Nakonec podle možností posypeme sezamovými semínky a čerstvě mletým pepřem, ozdobíme citronem a ledovým salátem. Tatarský biftek z tuňáka podáváme k topinkám nebo čerstvému pečivu.