SOUTĚŽ

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

60 minut
Bramborové pokrmy,Sladká jídla,

Seznam přísad

Těsto

1 a 1/2 kg brambor
450 g hrubá mouka
150 g hrubá krupice
 trochu sůl
1 ks vejce

Dále

cca 30 ks švestky
50 g máslo
50 g rozdrcené vlašské ořechy
50 g hrubá mouka
50 g moučkový cukr
1/2 lžička mletá skořice

Postup přípravy

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Uvařené je oloupeme a necháme vychladnout. Švestky omyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. Studené brambory nastrouháme a přidáme mouku, krupici, sůl a vejce. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které vyválíme a nakrájíme na dílky. Do každého dílku pak zabalíme vypeckovanou švestku a vytvoříme kulaté knedlíky. Ty vaříme ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut. Hotové švestkové knedlíky podáváme teplé – posypané drobenkou z másla, rozdrcených vlašských ořechů, hrubé mouky, moučkového cukru a mleté skořice. Podle chuti můžeme ještě přelít rozpuštěným máslem.