Cizrnu den dopředu namočte. Následně namáčecí vodu slijte a cizrnu vařte spolu s provensálským kořením v čisté ……
Očištěné houby nakrájejte na drobné kousky či plátky a na oleji či sádle je osmahněte, pak osolte, ochuťte ……
Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky, cibuli nadrobno a tvarůžky na nudličky nebo je nahrubo nastrouhejte. ……
Roštěnec nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a pak osolte, pokmínujte a opepřete. Na každou roštěnku ……
Z jednoho základního těsta vytvoříte čtyři zajímavé sušenky s výraznou chutí. Vejce a žloutky třete nebo ……
Do očištěné vepřové panenky zařízněte podélně úzký otvor, do kterého vložíte trochu másla promíchaného ……
Kuře důkladně vykostěte, zbavte kůže a svalovinu semelte nebo rozsekejte ve strojku. Do fáše dejte sůl, muškátový ……
Z mouky, vloček, vajec, cukru, mléka a dalších přísad zamíchejte těsto, to rozetřete na pomaštěný nebo pečicím ……
Nejlépe den dopředu kachní prsa spařte vroucí vodou, osušte je a pak osolte a marinujte ve směsi vína a sojové ……
Červenou řepu důkladně očistěte a omyjte a dejte zvolna vařit do mírně osolené vody. Podle velikosti ……
Na troše oleje osmahněte rýži. Lepší pro tuto úpravu je rýže kulatozrnná, lepivá. Když se rozehřeje, zalijte ……
Vepřový bok bez kosti nakrájejte na stejnoměrné větší kostky. Pokud má kůži, pak ji ostrým nožem nakrájejte ……
Květák očistěte a rozeberte na menší růžice. Krátce ho povařte v osolené vodě s muškátovým květem. ……
Jihočeské máslo rozpusťte a nechte v něm lehce zkaramelizovat cukr, po zchladnutí přimíchejte mléko a 2/3 ……
Polentu uvařte v mléce s máslem, grilovacím kořením, zázvorem a solí na hustou kaši. Tu rozetřete na vymaštěný ……
Den předem namočte hrách, nechte ho nabobtnat a následující den hrách vařte v rybím vývaru nebo v čisté ……
Bílé a máslové fazole namočte den dopředu. Namáčecí vodu druhý den slijte a luštěniny vařte každou ……
Část jahod (polovinu) rozsekejte spolu s mátou a promačkejte s cukrem. Doplňte je jahodovým sirupem a vložte ……
Ječné kroupy vařte pozvolna v osolené vodě, až změknou. Na pánvi rozškvařte slaninu nakrájenou na drobné ……
Pstruhy prořízněte uvnitř podél páteře až ke hřbetu a důkladně je nasolte včetně kůže a nechte v chladu ……
Kuřecí maso nasekejte nebo jemně semelte a potom vymíchejte spolu se smetanou, solí a provensálskýmkořením ……
Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři díly a každý z nich rozválejte na tenký plát s tím, ……
Z mouky, cukru, másla, vanilky, citronové kůry a vajec uhněťte pevné těsto. To nechte v lednici zabalené ……
V dostatečně osolené vodě uvařte těstoviny, vařené propláchněte a nechte okapat. Formu nebo formičky vymažte ……
Čočku propláchněte a nechte hodinu namočenou ve studené vodě (může být i déle). Poté namáčecí vodu ……
Nejprve na pánvi a troše tuku krátce osmahněte cibuli, pak přidejte nakrájenou paprikovou klobásu a nakonec ……
V troubě nebo přímo nad grilem nejprve papriky krátce a intenzivně opečte. Vůbec nevadí, když jim naskákají ……
Z mléka, vajec a mouky vyšlehejte hladké, řídké těsto a nechte ho čtvrt hodinu odstát. Poté z něho ……
Cukr rozvařte v troše teplé vody. Většinu ostružin rozmačkejte a kratičce zavařte ve vodě s cukrem, pak přikapejte ……