250 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 litru mléka, 100 g másla (do těsta), 50 g cukru, špetka soli, asi 1/2 kostky másla…
1 bulva celeru (cca 500 až 600 g), 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l vody, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček…
10 plátků bílého toastového chleba, nutella (recept na naši domácí nutellu naleznete ZDE), 3 vejce, 4 lžíce mléka,…
Saláty omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Cherry rajčátka omyjeme a pokrájíme. Toastový chléb nakrájíme…
O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů…
350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká…
Výborné domácí česnekové tyčinky, které si nejvíce vychutnáte s kvalitním olivovým olejem!…
Ředkvičky s jablkem omyjeme, odstraníme stopky a jádřinec. Společně s bílým jogurtem dáme do mixéru a rozmixujeme…
200 g červené čočky, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 l zeleninového vývaru,…
2 hrnky červené čočky, 3 hrnky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 rajčata, 1 až 2 lžičky dijonské hořčice, 2 papriky,…
Na namočení: 500 g kvalitních sójových bobů, voda Na syřidlo: 2 dl studené vody, šťáva ze 2 citrónů, 2 lžíce…
1 plechovka vařené cizrny, 1 zralé avokádo, citron, sůl, pepř, jarní cibulka, chilli…
Salát: 1 konzerva cizrny (asi 400 g), 3 rajčata, 100 g černých oliv bez pecky, hrstička sójových klíčků (nemusí…
200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Cvak Cvak), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového…
Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku…
Z plechovky s cizrnou slijeme šťávu, přičemž si ji necháme na později. Do mixéru vsypeme cizrnu, přidáme olivový…
500 g červených fazolí v plechovce, 1 banán, 1 hrnek celozrnné nebo ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných…
Říká se, že snídaně je základ dne. Pochutnejte si na začátku dne na dokonalých toastech s osmaženou křupavou…
250 g měkkého tvarohu(v kostce nebo v kelímku), 1/2 lžičky jedlé sody, sůl, rozpuštěné máslo…
Základ: 2 kelímky (240 ml) bílého jogurtu s probiotickou kulturou BiFi Ranko, 250 ml měkkého tvarohu (doporučujeme…
1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru, 2 vaječné žloutky, 2 špetky…
1 balení sýru Akawi, 3 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 100 g sáru Čedar, 1 stroužek česneku, citron, sůl,…
1/2 litru olivového oleje, trochu červené papriky, zelené bylinky (např. pažitka), 1 lžíce celého pepře, 3 stroužky…
1 litr plnotučného mléka, 1 malý přírodní (živý) jogurt, tekutý med (podle chuti) a čerstvé jahody…
Očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici dáme do osolené vařicí vody a vaříme asi 8 minut. Na másle…
150 g rýže, 1 hrnek vody, 1 vanilkový lusk, 1 l čerstvého polotučného mléka Ranko, 4 lžíce medu, 1 lžička strouhané…
2 kelímky zakysané smetany Dobrůtka, 1 banán, 1 kiwi, 2 hrsti oblíbených kukuřičných lupínků (mohou být i celozrnné),…
3/4 kg jablek, 4 dl vody (na jablka), 2 vanilkové pudingy (vyzkoušejte naše pudingy s vanilkovou příchutí Varoma),…
1 ledový salát, asi 100 g rukoly nebo polníčku, hrst čerstvých klíčků (nemusí být), 1 granátové jablko, 5 vlašských…
Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené…