1 ks | grilované nebo pečené kuře |
250 ml | bílý jogurt |
4 lžíce | kysaná smetana |
1 lžíce | cibulové čatní |
1 lžíce | mangové čatní |
kari pasta nebo kari | |
sůl | |
pepř | |
citronová šťáva |
Grilované nebo pečené kuře zbavíme kůže, dobře obereme a maso nakrájíme nadrobno. Jogurt, smetanu, čatní a kari dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kuřecí maso (včetně šťávy, která z něj vytekla), dobře promícháme a necháme min. 2 hodiny odležet v lednici. Podáváme na ledovém salátu s čerstvým pečivem, nebo jako wrap s rajčaty a ledovým salátem.
TIP: Podle chuti můžeme do salátu přidat žampióny, olivy, kukuřici, šunku aj.