Snídaně pro dva

10 minut
Předkrmy a lehká jídla

Seznam přísad

2 ks kvalitní párek
3 lžíce olivový olej (nebo řepkový)
2 ks vejce
 kousek jarní (naťová) cibulka
  sůl
  pepř mletý

Postup přípravy

Spišské párky podélně nařízneme tak, aby na jednom konci zůstaly spojené. Druhý konec spíchneme párátkem a vytvoříme tak tvar srdce. Olivový olej zahřejeme na pánvičce a párky na něm z jedné strany opečeme. Po otočení na druhou stranu dovnitř rozklepneme vejce a zasypeme jemně pokrájenou naťovou cibulkou. Několik minut mírně smažíme, dokud vajíčka s párkem nejsou opečená. Poté osolíme, opepříme a ihned podáváme. Jako přílohu volíme klasický nebo toastový chléb.

Poznámka: Při teplotě do 210 °C se složení olivového oleje nemění a většina pozitivně působících látek zůstává v olivovém oleji zachována. Je tedy vhodný i na mírné smažení, jen je nutné při úpravě pokrmů počítat s jeho typickou chutí a vůní.