Slávky na bílém víně

30 minut
Ryby a mořské plody

Seznam přísad

1 kg čerstvé slávky
2 až 3 stroužek česnek
3 lžíce olivový olej
12 ks cherry rajátka
3 dl bílé víno
  sůl
  chilli papričky
1 až 2 hrst čerstvá petrřelka
1 až 2 ks citron

Postup přípravy

Slávky důkladně očistíme a necháme je odležet v ledové vodě. Na oleji si osmažíme na kolečka nakrájený česnek ke kterému přidáme nakrájená cherry rajčátka. Poté přidáme slávky a necháme chvíli podusit pod pokličkou. Až se slávky začnou otevírat přilijeme bílé víno a chilli papričky. Necháme ještě chvíli podusit. Slávky musí pustit vodu. Poté dosolíme a přidáme citronovou šťávu. Až budeme mít slávky stažené z plamene přidáme nakrájenou petrželku, promícháme a můžeme podávat s čerstvou bagetkou.

Dejte si pozor, na konzumování neotevřených slávek. Znamená to, že jsou zkažené.