2 ks | menší zelená cuketa |
3 lžíce | olivový olej |
1 ks | velká cibule |
1/2 kg | mleté maso (nejlépe směs hovězího a vepřového) |
2 ks | vejce |
1 hrnek | strouhanka |
3 stroužek | česnek |
kmín | |
majoránka | |
1 ks | větší mrkev |
1 ks | velká červená paprika |
4 ks | žampion |
sůl | |
pepř |
Cukety oloupeme a nahrubo nastrouháme. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a přidáme k ní nastrouhanou cuketu. Restujeme tak dlouho, až se téměř vydusí voda z cuket. Necháme vychladnout. Poté tuto směs smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, strouhanku, lisovaný česnek, kmín a majoránku. Dále přidáme i očištěnou a nakrájenou mrkev s pokrájenou paprikou a žampiony na plátky. Vše osolíme, opepříme a směs pořádně promícháme. Pokud se nám zdá příliš řídká, přidáme více strouhanky. Vlijeme ji do vymazané formy, dobře rozprostřeme a povrch posypeme jemně strouhankou. Pečeme dozlatova zhruba 1 a 1/4 hodiny při 200°C. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.