300 g | zadní hovězí maso (steak) |
2 lžíce | olivový olej |
hrubě mletý pepř | |
1 sáček | mražená zelenina (asijská směs) |
kousek | máslo |
1 ks | chilli paprička |
2 stroužek | česnek |
10 ks | cherry rajčátka |
100 g | čerstvé salátové listy |
2 lžíce | limetová nebo citronová šťáva |
1 lžička | cukr |
rybí omáčka | |
sůl |
Maso potřeme olejem, opepříme hrubě mletým pepřem a necháme chvíli v chladu marinovat. Mezitím si na pánvičce osmahneme zeleninu na kousku másla dozlatova. Poté k ní přidáme nasekanou chilli papričku a prolisovaný česnek s cherry rajčátky. Ještě chvíli mícháme a smažíme. Nyní si opečeme nebo ogrilujeme naložené hovězí maso – tak, aby nebylo zcela dopečené, ale uprostřed zůstalo růžové. Necháme asi 5 minut vydýchat, poté ho nakrájíme na tenké plátky. Opečenou zeleninu dáme do misky, kde ji promícháme s nakrájeným hovězím masem, přidáme salátové listy, limetkovou nebo citronovou šťávu, cukr a trochu rybí omáčky (opravdu málo, je silná a slaná!). Opatrně vše promícháme, podle potřeby dosolíme a ihned podáváme.