Rychlá rajská omáčka

15 minut
Omáčky a dresinky

Seznam přísad

6 lžíce olivový olej
1 ks cibule
4 stroužek česnek
1 plechovka loupaná rajčata
1 hrnek zeleninový vývar ( z kostky)
1 ks větší rajčatový protlak
  sůl
 trochu mletá skořice
  cukr (podle chuti)

Postup přípravy

Na olivovém oleji na hluboké pánvi si osmahneme nejprve oloupanou a pokrájenou cibuli a na malou chvíli i oloupaný a pokrájený česnek. Na pánev vyklopíme celý obsah rajčat z plechovky a rozředíme zeleninovým vývarem. Necháme vařit zhruba 5 minut,  poté omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem.  Přidáme rajčatové protlaky, dochutíme solí, troškou mleté skořice s cukrem a máme hotovo.