Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Ruské těstoviny (pelmeně) s mletým masem

50 minut
Mleté maso,Těstoviny,

Seznam přísad

Těsto na pelmeně

250 g polohrubá mouka
1 ks žloutek
trochu  voda
trochu  hladká mouka (na vál)

Náplň

400 g mleté maso (nejlepší je hovězí + vepřové)
1 ks větší cibule
3 stroužek česnek
  sůl
  mletý pepř
1 ks vejce

Dále

  sůl (do vody na pelmeně)
několik  bobkové listy (do vody na pelmeně)
100 g máslo
1 kelímek zakysaná smetana
  hrubě mletý barevný pepř
  zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto: Na vál si dáme polohrubou mouku, přidáme žloutek, vodu a zaděláme řidší těsto. Posypeme je moukou a necháme hodinu odležet. Mezitím si uděláme náplň: Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, mletým pepřem a vejce a pečlivě vše promícháme. Z odleželého těsta vyválíme za pomoci hladké mouky na vále tenký plát a kulatým vykrajovátkem (nebo např. skleničkou) vykrájíme kolečka. Ta poklademe připravenou masovou náplní, v polovině přeložíme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vznikne nám tvar půlkolečka, jehož okraje přilepíme k sobě. Takto připravené pelmeně vhodíme do osolené vroucí vody s bobkovým listem a vaříme 10 až 15 minut. Poté je vyndáme (nejlépe cedníkem) a servírujeme na talíře. Tam je poklademe kouskem másla a trochou zakysané smetany, posypeme hrubě mletým barevným pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou. Ihned podáváme.