Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Risotto s červenou řepou

40 minut
Bezmasá jídla,Rýžové pokrmy,

Seznam přísad

2 hnek rýže parboiled
1 ks menší červená předvařená řepa
4 dl bílé víno
2 ks cibule
1/2 l vývar (může být zeleninový i masový)
100 g parmezán
1/2 ks máslo
  sůl
  bylinky na ozdobu (např. bazalka, petrželka)

Postup přípravy

Řepu si nastrouháme nadrobno, nebo jí vložíme do mixéru a rozmixujeme. Na másle si necháme zesklovatět cibulku a přidáme rýži a řepu. Vše zalijeme vínem a mícháme dokud se víno nevypaří. Poté přilíváme vývar, tak dlouho dokud není rýže uvařená. Nakonec vmícháme kousky másla a parmezánu. Dochutíme solí a podáváme s nastrouhaným parmezánem a bylinkami.