Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Řeřichová polévka

60 minut
Polévky teplé

Seznam přísad

1 ks cibule
3 ks brambory
3 hrst řeřicha
1 ks pórek
  máslo
1 kelímek sladká smetana
  sůl
  pepř
  olivový olej

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájené brambory a pokrájený pórek. Zprudka osmažíme a zalijeme zeleninovým bujónem. Až budou brambory uvařené, přidáme smetanu a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nakrájenou řeřichu a ochutíme solí a pepřem. Ozdobíme trochou řeřichy a pokapeme olivovým olejem. Ihned podáváme.

Poznámka: Jaké prospěšné látky a vitamíny řeřicha obsahuje, to se můžete dočíst v našem článku ZDE