Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Raw čokoládový dort

minut
Moučníky nepečené,Raw,

Seznam přísad

Korpus:

1 hrnek ořechy (para ořechy, lískové ořechy, vlašské ořechy...)
2 lžíce kakao
1 hrnek strouhaný kokos
2 lžíce med, datlový sirup nebo sirup z agáve
špetka  sůl
pár lžic voda (podle potřeby)

Krém:

2 hrnky kešu ořechy
1 a 1/2 hrnku voda
5 lžic med, datlový sirup nebo sirup z agáve
1/2 lžičky sůl
1 hrnek kokosové (popř. kakaové) máslo
1/2 hrnku kakao

Postup přípravy

Nejprve si připravíme korpus: Rozmixujeme ořechy najemno, přidáme kokos, kakao, sůl a sladidlo. Znovu promixujeme a poté přidáme pár lžic vody tak, aby nám vznikla hmota, která při zmáčknutí drží u sebe. Hmotu důkladně namačkáme na dno papírem vyložené dortové formy. Nyní si připravíme krém: Kešu na několik hodin namočíme do vody. Po několika hodinách ořechy i s vodou mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota. Přidáme sůl, sladilo a kakao. Opět promícháme a nakonec zlehka už pouze za pomoci stěrky vmícháme také máslo. Vlijeme na připravený korpus a necháme několik hodin (ideálně přes noc) důkladně zatuhnout v lednici. Dozdobit můžeme například čerstvým ovocem.