Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a celý vnitřek kachny s ní potřeme.…
Kapra vykucháme, omyjeme a očistíme. Zvenku i zevnitř do něj vetřeme trochu soli a hrubě podrceného…
Veškeré suroviny dáme do mixéru a mixujeme, až vznikne jemná kaše. Tuto omáčku podáváme k masovým pečením.…
Krevety necháme povolit při pokojové teplotě. V míse si rozšleháme vajíčka, přilijeme kokosové mléko a přimícháme…
Těsto: 400 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, 150 ml vody Náplň: 400 g brambor, 1 a 1/2 lžičky hořčičného…
Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa…
Omyté třešně a višně vypeckujeme a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme rozdrcené pecky, zalijeme…
Třešně nebo višně opatrně vypeckujeme. Z kůry citronu odřízneme bílou vrstvu a nakrájíme ji na malé kousky.…
2 lilky, sůl, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 700 g mletého masa, 1 svazek zelené…
Nejprve se pustíme do přípravy těsta na koláče: V hrnku si zaděláme kvásek z droždí, jedné lžíce…
Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmažíme vajíčka (asi 5 minut) a na závěr přidáme trochu mléka,…
Máte chuť na něco exotického? Co takhle při vaření využít granátové jablko? Běžnou surovinou v české…
Lososa omyjeme a osušíme. Vcelku jej pokapeme olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou, přesypeme nasekanou…
750 g syrových brambor, 130 g hladké mouky, 130 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 250 g pravé brynzy z ovčího…
Máme-li mražené mořské plody a loupané krevety, necháme je nejprve povolit a rozmrazenou vodu z nich…
300 g polohrubé pšeničné mouky, 300 g žitné chlebové mouky, 500 ml vody, 20 g kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky…
750 g kuřecích prsou, 500 g rajčat, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli, 1 lžička…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky či malé kousky. Z 1 lžíce bramborového škrobu…
Nejprve si vytvoříme těsto na lasagne: Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli. Do mouky uděláme…
Uvařená vejce překrojíme po délce a žloutky z nich vyjmeme. V misce si pak tyto žloutky smícháme…
2 hrsti sušených hříbků, 1 l vody nebo vývaru, kousek másla (nejlépe másla Ranko), 2 až 3 brambory, 2 stroužky…
3 žloutky, 4 dl bílého vína (doporučujeme naše víno Árie), 150 g rozpuštěného másla (vyzkoušejte naše máslo…
Lososa očistíme, osolíme a ochutíme citronovým pepřem (popřípadě posypeme mírně bílým pepřem a pokapeme…
1 medový meloun (o váze asi 300 g), 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 dl bílého vína, 1 hrnek…
2 ks čerstvého pstruha, 200 g kuskusu, 1/4 l zeleninového vývaru, 2 snítky tymiánu, 2 ks citronu, máslo, sůl, 1 ks červené…
200 g špaget, 180 g rukoly, 7 vajec, smetana, 1 cibule, 2 česneky, parmazán, olivový olej, sůl, pepř, oregano, bazalka…
1 kg mrkve, 6 citronu (na šťávu), 750 g krystalového cukru, 1 dl tuzemáku…
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme najemno nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přidáme…
K různým druhům mase se hodí různé druhy koření a bylinek. Každé maso chce provonět něčím jiným. Drůbež…
1 kg masa z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 mrkve, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička,…