Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Pomerančový džem s koňakem

20 minut
Zavařování a nakládání

Seznam přísad

3/4 kg pomeranč
1/2 l voda
1 ks kůra z biopomeranče
1/4 kg želírovací cukr
1 ks šťáva z citronu
1 dl koňak

Postup přípravy

Pomeranče oloupeme a zbavíme je bílé dužiny (jinak bude džem nahořklý!). Pokrájíme na kousky a dáme do vody, kde je uvaříme velmi doměkka. K rozvařeným pomerančům přidáme želírovací cukr, nastrouhanou kůru z biopomeranče a vše dále povaříme, až nám směs zhoustne. Na závěr přilijeme koňak. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených sklenic a uzavřeme víčkem. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.