Listové těsto rozválíme, vložíme do máslem vytřené formy a zatížíme pečícím papírem s luštěninami. ……
Do rendlíku dáme cukr a pár kapek citronové šťávy. Obsah rendlíku na sporáku opatrně zahříváme (nemíchat ……
Uvařené fazole a čočku pomeleme, přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli a papriku. …
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém dozlatova opečeme kuřecí ……
Jahody nakrájíme na kostky a vložíme je do mísy. K jahodám přidáme marinádu z medu, limetkové kůry a limetkové ……
Všechny suroviny vložíme do kuchyňského mixéru a rozmixujeme do hustého krému. Dip podáváme společně s tyčinkami ……
Sušená rajčata nasekáme, rozmixujeme nebo pomeleme společně s kapary a česnekem. Přidáme olej, nadrobno nakrájenou ……
Plátky slaniny rozložíme rovnoměrně na plech, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů ……
Obě mouky, kostičky másla, cukr a sůl promneme mezi prsty tak, aby vznikla drobenka. Poté přidáme žloutek, vodu ……
Drobně pokrájené nebo nasekané kuřecí maso opékejte s krájenou cibulí na oleji. Když se maso opeče, přidejte ……
Z majonézy, hořčice a octa vyšlehejte hladkou výrazně okyselenou remuládu, doplňte ji vařeným vaječným žloutkem, ……
Pšenici den předem namočte do studené vody a nechte ji nabobtnat. Následující den ji v mírně osolené ……
Očištěnou a omytou hlívu nakrájejte na drobné kousky a na sádle je osmahněte spolu s mletým kmínem. Trochu ……
Nejprve nechte zvolna vařit omyté žaludky v mírně osolené vodě doměkka. V rendlíku opékejte na oleji ……
Velmi zvolna vařte v mírně osolené vodě s divokým kořením vepřové koleno a nožičky. Ke konci vaření ……
Na sádle pečte nejprve cibuli, pěkně dozlatova, pak přidejte nakrájené masáky, tedy muchomůrky růžovky, kmín ……
Jáhly nejprve důkladně propláchněte teplou nebo vřelou vodou, raději opakovaně, aby se smyla jejich vrchní nahořklá ……
Nahrubo krájenou cibuli opékejte na sádle, až začne zlátnout. V té době k ní přidejte jemně nakrájené hlávkové ……
Očištěného králíka, hřbet a stehna, důkladně prošpikujte slaninou, osolte a okmínujte. Do pekáče vložte ……
Pohanku spařte vroucí osolenou vodou, použijte dvojnásobné množství vody a nechte pohanku 15–20 minut změknout. ……
Kapustu očistěte, odspodu skrojte a jednotlivé listy opláchněte a následně spařte ve vroucí vodě. Ze spařených ……
Syrové a oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle, promíchejte s vejci, moukou a solí a z ……
Do teplého mléka rozmíchejte droždí, trochu mouky, cukru a vzniklý kvásek nechte přikrytý vzejít. Do majonézy ……
Z brokolice, dýně, mrkve a cukety si vykrájejte nejdříve drobné kousky, plátky, nudličky a podobně, které ……
Polovinu másla nechte rozehřát a ušlehejte ho s vejcem a tvarohem, nakonec zapracujte do těsta kukuřičnou ……
Čerstvé jarní lupení je skvělým balzámem pro naše tělo. Namixujte si k salátu speciální sýrový krém. V mixéru ……
Sýr nastrouhejte nahrubo, papriky nakrájejte na droboučké kostičky a stejně tak i rohlíky. Do vajec zašlehejte ……
Tmavý chléb nakrájejte na stejnoměrné kostičky. Vejce rozšlehejte se smetanou, strouhaným sýrem a polovinou ……
Cuketu nakrájejte na širší kolečka a za pomoci kulatého vykrajovátka nebo lžíce v každém vydlabejte ……
Z teplého mléka, droždí, cukru, soli a hrstky mouky vymíchejte kvásek a nechte ho vzejít. Máslo rozehřejte ……
Vyjma ořechů promíchejte všechny ostatní suroviny do hutného, stejnorodého těsta. To nechte v lednici důkladně ……
Na pánvi osmahněte krátce jemně nastrouhaný celer, k němu přidejte na kostičky krájenou šunku, nastrouhané brambory ……
Cukr, vejce, med a rozměklé máslo vyšlehejte do pěny, přidejte překrájenou pomerančovou kůru a Tuzemák(rum). ……
Očištěná kachní prsa několikrát ze strany, kde je kůže, šikmo nařízněte. Potom do středu svaloviny zařízněte ……
Do jablečného džusu vmíchejte med a želatinu a zvolna vše zahřejte, aby se želatina rozpustila. Ovoce nakrájejte ……
Dobře vychlazené listové těsto rozválejte na tenký plát, ten osolte bylinkovou solí a složte na třetinyv obou ……
Ječné vločky vařte v osolené vodě asi tři minuty a pak je nechte další tři minuty dojít. Tvrdý tvaroh ……
Variace na oblíbené špekáčky pečené v pivu, hořčici a kečupu je velmi jednoduchá a výborná. Stačí ……
Jednoduchá a velmi zajímavá receptura s využitím rybího salátu v teplé kuchyni. Nakrájené, předem vařené ……