Pivní štrůdl

90 minut
Moučníky pečené

Seznam přísad

Těsto

250 g máslo
10 lžíce pivo
2 ks žloutek
500 g hladká mouka
2 lžíce ocet
  strouhanka

Náplň

  strouhaná jablka
  oříšky
  rozinky
  skořice
  cukr (dle chuti)

Dále

  tuk na pomazání štrůdlu
  moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Z másla, piva, žloutků, hladké mouky a octa vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout. Pak jej rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme plát, potřeme tukem a posypeme strouhankou. Naplníme podle chuti strouhanými jablky, ořechy a rozinkami. Posypeme skořicí a cukrem. Štrůdl svineme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme tukem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C po dobu zhruba 45 minut dozlatova. Podle chuti posypeme ještě moučkovým cukrem a podáváme.