Pikantní domácí marcipán se zázvorem

15 minut
Vánoční pečivo a cukroví

Seznam přísad

175 g krupicový cukr
175 g moučkový cukr
250 g mleté loupané mandle
1 ks vejce
1 ks žloutek
1 ks kůra z chemicky neošetřeného citronu
1 ks šťáva z chemicky neošetřeného citronu
 kousek zázvor

Postup přípravy

Nejprve si smícháme oba druhy cukrů s mletými mandlemi a pomerančovou kůrou. Do sypké směsi vklepneme a důkladně vmícháme vejce i žloutek. Poté přidáme oloupaný a nahrubo nastrouhaný zázvor a pomerančovou šťávu. Mícháme dál, dokud hmota není zcela poddajná. (V případě, že by byla řídká, přidáme ještě trochu cukru. V opačném případě přidáme trochu pomerančové šťávy.)

Poznámka: Pokud chceme udělat klasický sladký marcipán, v receptu vynecháme zázvor.