Pikantní bramboráky

Seznam přísad

1 kg brambor
3 ks vejce
  hladká mouka
  sůl
200 g slanina
1 ks cibule
150 g žampion
1 lžíce olivový olej
1 lžíce ostrá chilli omáčka
  čerstvý kopr (můžeme použít i kopr ve sladkokyselém nálevu)

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme k nim vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji z obou stran dozlatova. V průběhu pečení bramboráků si pokrájíme slaninu, cibuli a žampiony na kostičky a vše dáme osmahnout na druhou pánvičku s olivovým olejem. Asi po 5 minutách pokapeme chilli omáčkou a trošku osolíme. Opečené bramboráky osušíme v papírovém ubrousku, poklademe na talíře a rozprostřeme na ně připravenou pikantní směs. Posypeme posekaným koprem a můžeme podávat.