1 kg | brambor |
3 ks | vejce |
hladká mouka | |
sůl | |
200 g | slanina |
1 ks | cibule |
150 g | žampion |
1 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | ostrá chilli omáčka |
čerstvý kopr (můžeme použít i kopr ve sladkokyselém nálevu) |
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme k nim vejce, hladkou mouku a sůl. Potom je opečeme na oleji z obou stran dozlatova. V průběhu pečení bramboráků si pokrájíme slaninu, cibuli a žampiony na kostičky a vše dáme osmahnout na druhou pánvičku s olivovým olejem. Asi po 5 minutách pokapeme chilli omáčkou a trošku osolíme. Opečené bramboráky osušíme v papírovém ubrousku, poklademe na talíře a rozprostřeme na ně připravenou pikantní směs. Posypeme posekaným koprem a můžeme podávat.