SOUTĚŽ

Opečené brambory s masem a žampiony

20 minut
Bramborové pokrmy,Vepřové maso,

Seznam přísad

4 ks brambor
300 g vepřové maso (nejlépe panenka)
4 lžíce olej
200 g slanina
1 ks cibule
asi 10 ks malý tmavý žampion
1/2 l masový vývar
  sůl
  pepř mletý
 trochu sojová omáčka
  čerstvá zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Brambory oloupeme a pokrájíme na kousky. Maso omyjeme a také pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve na něm zprudka osmahneme vepřové maso a po chvíli i pokrájené brambory. Přidáme pokrájenou slaninu, na kolečka nakrájenou cibuli a tmavé žampiony a za stálého míchání stále smažíme ze všech stran. Po zhruba 10 minutách (neustále přitom mícháme a obracíme) zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa i brambor. Poté odklopíme, naposledy osmahneme a sundáme z ohně. Ochutíme solí, mletým pepřem a sojovou omáčkou. Ozdobíme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.