SOUTĚŽ

Marinovaná a grilovaná vepřová žebírka

60 minut
Vepřové maso

Seznam přísad

1 a 1/2 ks uzená vepřová žebírka
1/2 ks šťáva z citronu
 trochu drcené chilli
1 a 1/2 dl červené víno
1 a 1/2 dl olivový olej
5 lžíce sojová omáčka
6 stroužek česnek
3 ks menší cibule
několik snítek čerstvý rozmarýn

Postup přípravy

Vepřová žebírka nejprve pokapeme citronem a posypeme jemně drceným chilli. Nyní si připravíme marinádu smícháním červeného vína a olivového oleje se sojovou omáčkou a 2 prolisovanými stroužky česneku. Do marinády přidáme i na čtvrtky pokrájené cibule a 4 zbylé oloupané (celé) stroužky česneku. Vepřová žebírka do této marinády naložíme na několik hodin. Poté je vyndáme z marinády a spolu s celým česnekem a čtvrtkami cibule pečeme na grilu dozlatova. Při grilováním potíráme zbylou marinádou a obracíme ze všech stran. Ke konci grilování posypeme natrhaným čerstvým rozmarýnem. Podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka: Recept na náš domácí chléb naleznete ZDE