Margot řezy

minut
Moučníky pečené

Seznam přísad

Korpus

440 g polohrubá mouka
220 g cukr krupice
110 ml olej
220 ml vlažné mléko
2 až 3 lžíce kakao
1 ks prášek do pečiva
3 ks vejce
1 ks tyčinka Margot nebo jiná tyčinka podobné chuti

Pařížská šlehačka:

1 ks šlehačka 33%
100 g čokoláda

Postup přípravy

Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačky společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici.
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici.

Foto: www.rodina.cz