1 krabice | sušené mléko |
1 plechovka | salko |
0,5-1 dl | voda |
1 lžička | mandlové aroma |
olej | |
moučkový cukr dle potřeby | |
mletá skořice |
Prosáté sušené mléko smícháme se salkem, vodou a přidáme mandlové aroma. Hmotu řádně propracujeme. Pokud je hmota moc tuhá, máčíme si ruce ve vodě, je-li řídká, zahušťujeme prosátým moučkovým cukrem nebo sušeným mlékem. Pokud se nám příliš lepí na ruce, můžeme si je potřít olejem. Vzniklou marcipánovou hmotu dáme do ledničky asi na 2 hodiny vychladit. Poté z ní vyválíme malé kuličky, které na závěr obalíme v mleté skořici.
Poznámka: Tato falešná marcipánová hmota se dá použít i na potažení dortu nebo na výrobu marcipánových figurek či ozdob.