SOUTĚŽ

Kuskus s tuňákem a cibulí

30 minut
Ryby a mořské plody

Seznam přísad

  máslo
2 ks červená cibule
2 konzerva tuňák v oleji
1 svazek jarní cibulka
3 stroužek česnek
  sůl
1/2 ks šťáva z citronu
200 g kuskus
3 dl voda nebo vývar
  čerstvé bylinky (např. máta, rukola)

Postup přípravy

Na pánvi na másle si nejprve osmahneme pokrájenou červenou cibuli. Přidáme tuňáka (včetně olivového oleje) s pokrájenou jarní cibulkou a prolisovaným česnekem. Ochutíme solí a citronovou šťávou. Chvíli nad plamenem prohřejeme a podusíme. Poté přisypeme kuskus a zalijeme vše vařicí vodou nebo vývarem. Přiklopíme pokličkou, vypneme plamen a necháme zhruba 10 minut zrníčka kuskusu bobtnat. Poté vše lehce promícháme (podle možností můžeme přimíchat i čerstvou mátu nebo rukolu) a máme hotovo. Kuskus s cibulí a tuňákem podáváme teplý nebo studený.