Seznam přísad
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže (může být i vykostěné stehno)
sůl + pepř
1 lžíce oleje COOP Premium
1 lžíce másla Ranko
1 malá cibule
1 velká červená paprika
300 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany ke šlehání Ranko
Postup
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém dozlatova opečeme kuřecí maso, nakrájené na větší kusy. Kuřecí maso vyndáme z hrnce, přihodíme máslo a najemno nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Přidáme na kostky nakrájenou papriku, znovu orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Maso vrátíme zpátky do hrnce a pod pokličkou dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu, povaříme a rozmixujeme do hladka. Omáčku znovu krátce povaříme, přidáme maso a můžeme podávat.
Servírujeme s krupicovými noky, těstovinou nebo pečivem.