Kuře na čerstvé paprice



Seznam přísad

  • 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže (může být i vykostěné stehno)

  • sůl + pepř

  • 1 lžíce oleje COOP Premium

  • 1 lžíce másla Ranko

  • 1 malá cibule

  • 1 velká červená paprika

  • 300 ml kuřecího vývaru

  • 100 ml smetany ke šlehání Ranko

Postup

Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém dozlatova opečeme kuřecí maso, nakrájené na větší kusy. Kuřecí maso vyndáme z hrnce, přihodíme máslo a najemno nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Přidáme na kostky nakrájenou papriku, znovu orestujeme a zalijeme kuřecím vývarem. Maso vrátíme zpátky do hrnce a pod pokličkou dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme smetanu, povaříme a rozmixujeme do hladka. Omáčku znovu krátce povaříme, přidáme maso a můžeme podávat.

Servírujeme s krupicovými noky, těstovinou nebo pečivem.