Krevetový salát s pomelem

30 minut
Ryby a mořské plody,Saláty,

Seznam přísad

Salát

1 ks pomelo
2 ks avokádo
250 g vyloupané předvařené krevety
2 lžíce limetková šťáva
 kousek čerstvý zelený salát

Zálivka

100 ml bílý smetanový jogurt
100 ml majonéza
2 ks chilli paprička
  sůl
  pepř mletý
1 lžíce rybí omáčka

Postup přípravy

Pomelo oloupeme a vybereme z něj dužinu. Tu nakrájíme na menší kousky. Vyzrálé avokádo rozkrojíme podélně na polovinu, odstraníme pecku a vnitřek opatrně vydlabeme lžičkou. (Zbytek avokáda nevyhazujeme!) Do misky si dáme pokrájené pomelo s avokádem, přidáme vyloupané a předvařené krevety a zakapeme limetkovou šťávou. Necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme zálivku: Bílý jogurt smícháme s majonézou, přidáme nasekané chilli papričky a dochutíme solí, mletým pepřem a rybí omáčkou. Na závěr vydlabané avokádo „vysteleme“ kouskem zeleného salátu, naservírujeme na něj odleželý krevetový salát a přelijeme jej připravenou zálivkou. Ihned podáváme.