Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Kebab v pita chlebu

45 minut
Zvěřina a ostatní maso

Seznam přísad

Kebab

6 kousek jehněčí maso (nejlépe steak)
2 ks cibule
3 ks větší rajče
 trochu dijonská hořčice
3 ks hotový pita chléb

Marináda

4 stroužek česnek
1 lžička sůl
4 lžíce olivový olej
2 lžíce citronová šťáva
1 lžička hrubě drcený kmín
1/2 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce nadrcený koriandr

Postup přípravy

Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Nyní si připravíme marinádu: Česnek oloupeme a prolisujeme se solí. Přilijeme olivový olej a citronovou šťávu a přidáme koření (kmín, papriku a koriandr). Pokrájené jehněčí maso naložíme do připravené marinády a dáme vychladit alespoň na 2 hodiny do ledničky. Marinované maso poté  opékáme na pánvi ze všech stran po dobu zhruba 10 minut. Poté přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli a rajčata a necháme ještě asi 3 až 5 minut podusit a změknout. Vzniklou směs nandáme na pita chléb a pokapeme dijonskou hořčicí. Ihned podáváme.

Poznámka: Vyzkoušet můžete také náš domácí česnekový pita chléb – recept na něj přinášíme ZDE