Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

Kávovinová bábovka

90 minut
Moučníky pečené

Seznam přísad

2 hrnek polohrubá mouka
1 ks kypříci prášek do pečiva
2 lžíce bezkofeinová směs
1 ks smetana ke šlehání
3 ks vejce
1/2 hrnek krupicový cukr
  tuk (na vymazání formy)
  hrubá mouka (na vysypání formy)

Postup přípravy

Do mísy nasypeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kávovinou. Přilijeme smetanu a rozšlehaná vejce s cukrem. Vše řádně promícháme a vzniklé těsto nalijeme do bábovkové formy (vymazané tukem a vysypané moukou). Bábovku vložíme do trouby předehřáté na 180° Celsia a v ní pečeme asi 1 hodinu – špejlí na konci vyzkoušíme, zda je hotová.

Poznámka: Kávovina je sušený vodný výluh pražených kořenů čekanky obecné, praženého žita a ječmene, se sladově karamelovou chutí a vůní. V kořenech čekanky je obsažen polysacharid inulin, který pomáhá například při zánětu močových cest, ledvinových kamenech, zácpě nebo nechutenství.