Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Jarní těstoviny (Pasta primavera)

40 minut
Těstoviny

Seznam přísad

1 sáček těstiviny (např. motýlci)
10 výhonků zelený chřest (nemusí být)
6 lžic olivový olej
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks červená paprika
1/2 ks zelená cuketa
4 stroužky česnek
1 hrst mladé hráškové lusky
1 plechovka loupaná rajčata
  sůl
  pepř mletý
100 g tvrdý sýr (např. gouda, parmazán)

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Máme-li chřest, oloupeme jej v dolní třetině škrabkou na brambory, svážeme nití, dole seřízneme a vaříme (pokud možno kolmo postavené, aby hlavičky těsně vyčuhovaly nad hladinu) v osolené vodě v druhém hrnci cca 10 minut. Než se nám těstoviny a případně i chřest uvaří, oloupeme a pokrájíme si cibuli s mrkví (mrkev na tenké dlouhé proužky). Dále očistíme a pokrájíme papriku s cuketou (rovněž na tenké plátky či proužky) a oloupeme a nasekáme česnek. V hluboké pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve cibuli s mrkví, po chvilce přidáme papriku s cuketou a na konec i hráškové lusky. Za stálého míchání chvilku smažíme, poté přidáme nasekaný česnek a loupaná rajčata. Asi 5 minut necháme probublávat, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Podle času slijeme i těstoviny a uvařený zelený chřest a promícháme vše dohromady. Hotové těstoviny primavera nandáme na talíře, přesypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme.