Jablečný štrůdl z pomazánkového másla

45 minut
Moučníky pečené

Seznam přísad

Těsto

1 balení neochucené pomazánkové máslo
170 g hladká mouka

Náplň

4 ks jablko
50 g cukr
50 g rozinky
1 lžíce mletá skořice
 

Dále

  moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Nejprve si spojíme pomazánkové máslo s hladkou moukou a vytvoříme hladké těsto. Poté oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a jablka nakrájíme na malé kousky. Z připraveného těsta si dáme kousek stranou, z velké části vyválíme plát a jablka na něj navrstvíme. Posypeme cukrem, rozinkami a mletou skořicí. Pečlivě zavineme, dozdobíme zbylým těstem a vložíme do trouby předehřáté na 160°C, kde pečeme přibližně 30 minut dozlatova. Upečený závin vytažený z trouby podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.