850 g | jablka |
150 ml | jablečný džus 100% |
1 balíček | kyselina citronová |
1 lžička | mletá skořice |
5 ks | hřebíček |
300 g | Gelfix Klasik 1:1 (Dr. Oetker) |
1 kg | cukr |
1 dl | tuzemák |
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kousky. Ty dáme do hrnce, kde je zalijeme jablečným džusem. Přidáme kyselinu citronovou, koření a přípravek Gelfix smíchaný s trochou cukru. Zamícháme a přivedeme k varu. Po 1 minutě vaření přisypeme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut. Poté odstavíme, vmícháme tuzemák a hotový horký džem naplníme do vymytých sklenic. Uzavřeme je víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Necháme takto vychladnout.