Žampiony očistíme (podle chuti oloupeme i kloboučky) a překrojíme napůl. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka…
hrst sušených hub, sklenička mléka nebo smetany, 3 velká vejce, sklenička krupice, 1 malá cibule, 2 až 3 stroužky…
3 hrnky nakrájené pýchavky, 2 červené papriky, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce zakysané smetany, sladká paprika, koření…
250 g pohanky, 250 g hub, olivový olej, cibule, česnek, pepř, kmín, majoránka, petrželka…
Ze zelných listů seřízneme naplocho silnější žebra a polijeme je vařicí vodou se solí a octem. Listy…
250 g kukuřičné mouky, 1 l vody, 1 lžíce soli, 300 g čerstvých hub, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla,…
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle si necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby…
Náplň: sušené houby (asi 4 ks čínských hub popř. hub šitake) nebo čerstvé houby (např. 2 hlívy ústřičné),…
1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g žampionů či hříbků, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, špetka pepře, sůl,…
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Na pánev přidáme nakrájené žampiony a necháme…
Nejprve si očistíme houby. Poté pokrájíme sýr se šunkou na malé kousky, ochutíme prolisovaným česnekem a touto…
Houby očistíme a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Do hrnce dáme vodu a do ní přidáme sůl, kuličky…
Na olivovém oleji v kastrolu si zpěníme najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty…
10 až 15 hub vhodných k naplnění a zapečení (žampiony, bedly apod.), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny,…
500 g čerstvých lišek, 100 g másla, 100 g anglické slaniny, 2 dl bílého vína, 3 stroužky česneku, 2 ks bobkového…
10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí,…
Houby: 500 g hlívy ústřičné, 2 dl piva, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, grilovací koření, 50 g hladké mouky, chilli,…
1 kg mladých hub (různé jedlé druhy), 2 středně velké mrkve, 1 cibule, můžeme přidat česnek, feferonky, papriku…
400 g kotrče kadeřavého, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce…
2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel,…
1 balíček těstovin (např. rigatoni), 100 g másla, několik hříbků (nebo lišek), hrst čerstvého špenátu, 2 stroužky…
Přinesli jste si z lesa hříbky nebo jiné dobré houby? Máme pro vás tip, jak je připravit. Vyzkoušejte je osmažit…
200 g čerstvých hub (např. malých hříbků), 2 lžíce másla, 50 g slaniny, 1 cibule, mletý pepř, 1 zrnko jalovce,…
300 g hříbků, 2 brambory, kousek másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l kuřecího vývaru (může být z kostky),…