cca 200 g | špagety |
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
2 stroužky | česnek |
100 g | eidam |
100 g | gorgonzola |
100 g | mozzarella |
50 g | parmazán |
100 ml | smetana 12 % |
sůl | |
pepř mletý |
Špagety vhodíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu (tak, aby byly uvařené na skus). Mezitím si připravíme sýrovou omáčku: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo a na něm si nejprve necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Poté přidáme prolisovaný česnek a nastrouhané jednotlivé druhy sýrů. Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se sýry neroztaví a vše nespojí ve voňavou omáčku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.
Náš tip: Skladba čtyř sýrů nemusí být vždy stejná – záleží na vaší chuti. Jako jeden ze sýrů použijte například zrající hermelín. Gurmáni mohou místo mozzarelly vyzkoušet například výborný italský zralý sýr Provolone.