Houbové těstoviny se čtyřmi druhy sýrů

30 minut
Houby,Těstoviny,

Seznam přísad

cca 200 g špagety
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 stroužky česnek
100 g eidam
100 g gorgonzola
100 g mozzarella
50 g parmazán
100 ml smetana 12 %
  sůl
  pepř mletý

Postup přípravy

Špagety vhodíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu (tak, aby byly uvařené na skus). Mezitím si připravíme sýrovou omáčku: Do kastrůlku dáme rozehřát máslo a na něm si nejprve necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Poté přidáme prolisovaný česnek a nastrouhané jednotlivé druhy sýrů. Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se sýry neroztaví a vše nespojí ve voňavou omáčku. Dochutíme solí a mletým pepřem. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.

Náš tip: Skladba čtyř sýrů nemusí být vždy stejná – záleží na vaší chuti. Jako jeden ze sýrů použijte například zrající hermelín. Gurmáni mohou místo mozzarelly vyzkoušet například výborný italský zralý sýr Provolone.