Horký hruškový punč

20 minut
Nápoje teplé

Seznam přísad

3/4 sklenice kvalitní hruškový džus (nejlépe 100%)
1 tyčinka skořice
2 ks hřebíček
1 lžíce tuzemák
dle chuti  cukr
dle potřeby  voda na zředění

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme hruškový džus a přidáme skořici společně s hřebíčkem. Začneme zahřívat a přivedeme k varu. Pokud máme raději sladší chuť, přidáme cukr a společně ještě chvíli povaříme. Jestliže je na nás džus ovšem příliš sladký, můžeme naopak naředit troškou vody. Připravíme si sklenici, do které dáme lžíci tuzemáku. Z hotového punče vyndáme koření a nalijeme do sklenice s tuzemákem. Podáváme horké a můžeme dozdobit tyčinkou skořice, která rovněž slouží jako míchátko.