Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy. Souhlasím.

SOUTĚŽ

Horká čokoláda s marshmallows

20 minut
Nápoje teplé

Seznam přísad

1/2 l plnotučné mléko
50 g čokoláda na vaření
 trochu mletá skořice (nemusí být)
  pěnové bonbóny marshmallows

Postup přípravy

Mléko ohřejeme a necháme v něm rozpustit nalámané kousky čokolády na vaření. Podle chuti přidáme troškou mleté skořice a hotovou horkou čokoládu nalijeme do hrnků. Do každého hrnku vhodíme několik bonbónů marshmallows a ihned podáváme. Marshmallows se začnou pomalu rozpouštět, čokoládu osladí a udělají na ní krásnou pěnu.

Poznámka: Marshmallow (čteme máršmelou) je cukrovinka z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny, s přidanou příchutí a obarvená potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do menšího válečku. V USA je například zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako to my děláme s buřty či špekáčky. Tento dezert se nazývá Smore a recept na něj naleznete ZDE